Algemeen Dagblad 12 februari 2013: ‘Ouders denken aan opzet chauffeur bij busramp Zwitserland’

Share

Bewerkt door: Redactie

12-2-13 – 15:49  bron: ANP

Beelden van een beveiligingscamera in Sierre © ANP/AFP.

Enkele ouders van kinderen die het fatale busongeluk in het Zwitserse Sierre niet overleefden, denken dat de chauffeur opzettelijk de bus tegen de muur van de tunnel gestuurd heeft. Het Zwitserse Openbaar Ministerie doet volgens de ouders niet voldoende onderzoek naar de mogelijkheid van een zelfmoordpoging van de bestuurder.

De ouders uiten hun beschuldigingen in een televisiereportage die dinsdagavond wordt uitgezonden. Enkele Vlaamse kranten hadden al inzage in de reportage en berichtten hier al over.’Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat er niet is geremd. De bus is eigenlijk met 100 kilometer per uur perfect in de nis gestuurd’, aldus een vader. Ook wijzen de ouders op het gebruik van antidepressiva van de chauffeur. ‘Dat zijn geen snoepjes. Die neem je niet voor niks. Dat wil zeggen dat er iets aan de hand is.’

Door het ongeluk kwamen 22 kinderen en zes volwassenen, onder wie de twee chauffeurs en zes Nederlandse kinderen, om het leven. 24 kinderen raakten gewond. Het Zwitserse OM heeft nog niet definitief kunnen vaststellen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.