21-4-2015: ‘Het bizarre traject: Uitgelicht aan de hand van foto’s van de tunnel’

Share

In diverse artikelen is er, naast het bekende feit dat de chauffeur anti-deppressiva gebruikte, al meerdere malen gesproken over het bizarre traject wat de bus heeft afgelegd.

Twee minuten voor de botsing had de chauffeur het stuur overgenomen van zijn collega. Op de tachograaf was af te lezen dat de bus versnelde tot 105 km/u, waarna deze met een constante snelheid van 100 km/u is blijven rijden. Er is in totaal 2.222 meter afgelegd. De bus heeft niet over het wegdek geslingerd, heeft de stoep niet verlaten en er is niet geremd. Ook zijn er geen enkele technische defecten aan de bus gevonden.

1_1

Op deze foto is de afstand goed te zien. 1. Het punt waar de bus de stoep op is gereden (gemarkeerd met de gele streep op de stoep), de zijwand van de tunnel is over de gehele lengte niet door de carrosserie van de bus geraakt. 2. Het punt waar de veiligheidsnis begint en de rechtervoorband de zijmuur even geraakt heeft , wat af te leiden is aan een zwarte rubbervlek die op de zijwand is achtergebleven. De afstand vanaf punt 1 tot aan de muur zelf is ongeveer 75 meter (ongeveer 3 seconden, met de snelheid waarmee de bus (onverminderd) heeft gereden).

(Lees het volledige artikel verder door hieronder op ‘lees meer’ te klikken)